Relegemse student wint journalistieke prijs

Student journalistiek Len Buggenhout, afkomstig uit Relegem, kreeg tijdens de vierde Nacht van de Journalistiek, vorige woensdag in Brussel, ‘De Prijs van de Minister van Media’, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een beloftevolle laatstejaarsstudent journalistiek.

De 27-jarige student aan de Vrije Universiteit Brussel kreeg de prijs voor zijn artikel ‘Brussel tijdens WOI. Weerwerk tegen Duitsers, de tijd en zichzelf’. Het thema voor de prijs was dit jaar ‘1914 – 1918’.

‘Len Buggenhout maakt de geschiedenis actueel en nieuwswaardig, met als resultaat een artikel dat quasi klaar is voor publicatie in de algemene nieuwsmedia’, zo noteerde de jury.

‘Deze inhoudelijk sterke en evenwichtige reportage over Brussel, haar karakter, geschiedenis en bewoners  biedt een mooie mix van documentaire en literaire passages. Het artikel behandelt een relevant en actueel thema dat de lokale anekdotes overstijgt, en is goed gedocumenteerd. Het is informatief en boeiend, met een originele kijk op de ‘Brusselse’ Eerste Wereldoorlog. Bovendien wordt het gebracht als een klaar, vlot lezend stuk over de link tussen het verleden en het heden van de stad.’

Len, die les geeft in het Maria Boodschaplyceum in Brussel, krijgt als prijs een betaalde stage van vier maanden op vier verschillende nieuwsredacties van de geschreven pers. Hij kan dus meteen de praktijk opsnuiven en zich laten begeleiden door ervaren mediaprofessionals.

Het winnende artikel is hier integraal te lezen. 

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk