Promotor Ginder-Ale site stelt plannen voor (+ foto's)

Luc Dockx van Woningbouw Dockx bvba gaf in het voormalige brouwerijhuis van de Ginder-Alesite tekst en uitleg over zijn plannen. De firma Dockx bezit het gedeelte van de Ginder-Ale tussen Krekelendries en Langensteenweg.

Zoals reeds vroeger gemeld komen er 114 rusthuisbedden, 29 serviceflats en 13 loften (die eventueel tot een groter geheel kunnen samengevoegd worden). In de voormalige brouwerszaal, waar de grote koperen brouwketels al jaren geleden verwijderd werden, komt een gemeenschapsruimte (brasserie? Restaurant?) die toegankelijk is voor iedereen.

Brouwerijhuis

Luc Dockx wist ook met stelligheid te melden dat het voormalige brouwerijhuis aan de Langensteenweg bewaard blijft: “Het zou zonde zijn zo’n mooi aangekleed gebouw te laten verdwijnen”. Een gedeelte van het grote gebouw, waar de verdiepingen te ongelijk zijn van hoogte, wordt afgebroken en opnieuw opgebouwd.

Aan de zijde van de Kattestraat maken de huizen op de hoek met de Langensteenweg plaats voor een klein parkje.

Ook in de Kattestraat worden een aantal huizen afgebroken. Bovendien komen er aan deze zijde van het grote brouwerijgebouw een aantal balkons (zie foto) om het geheel een iets minder strak uitzicht te geven en de bewoners meer comfort te bezorgen.

Lofts

De lofts komen op de hoogste verdiepingen en bieden een prachtig uitzicht over Merchtem.De eerste werken, voornamelijk afbraakwerken, zouden reeds na het bouwverlof van start kunnen gaan.

Naar de plannen van de eigenaar van het deel aan de andere zijde van de Kattestraat is het voorlopig nog wat raden.