Minister Muyters geeft herbestemming Ginder-Ale groen licht

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) keurde vrijdag het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) ā€˜Landschappelijk baken Ginder-Aleā€™ in Merchtem definitief goed.

Het PRUP houdt in dat de industriezone wordt omgezet naar een ā€˜zone voor kernversterkingā€™ waardoor de bestaande gebouwen een opknapbeurt en een nieuwe invulling kunnen krijgen.

ā€˜Deze ‘kanker’ in ons centrum kan nu een referentie worden van vernieuwing en herbestemming van industrieel patrimonium in een dorpskernā€™, stelt schepen David De Valck (LVB), die zeer opgetogen is dat dit dossier na eindeloos veel jaren administratief eindelijk definitief rond is geraakt.

ā€˜De investeerders staan alvast klaar om te beginnen. De aanvraag voor de vergunning ‘hoge toren’ ligt al klaar. Het gaat om een investering van liefst 21 miljoen euro.ā€™

Het voormalige brouwerijcomplex wordt een mix van handel, woningen en publieke functies als een rust- en verzorgingstehuis.Ā De binnengebieden worden toegankelijk voor doorgaand zacht verkeer en er komen ook nieuwe pleinen.Ā 

ginder-ale bierkaartje