Minister Muyters geeft herbestemming Ginder-Ale groen licht

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) keurde vrijdag het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) ‘Landschappelijk baken Ginder-Ale’ in Merchtem definitief goed.

Het PRUP houdt in dat de industriezone wordt omgezet naar een ‘zone voor kernversterking’ waardoor de bestaande gebouwen een opknapbeurt en een nieuwe invulling kunnen krijgen.

‘Deze ‘kanker’ in ons centrum kan nu een referentie worden van vernieuwing en herbestemming van industrieel patrimonium in een dorpskern’, stelt schepen David De Valck (LVB), die zeer opgetogen is dat dit dossier na eindeloos veel jaren administratief eindelijk definitief rond is geraakt.

‘De investeerders staan alvast klaar om te beginnen. De aanvraag voor de vergunning ‘hoge toren’ ligt al klaar. Het gaat om een investering van liefst 21 miljoen euro.’

Het voormalige brouwerijcomplex wordt een mix van handel, woningen en publieke functies als een rust- en verzorgingstehuis. De binnengebieden worden toegankelijk voor doorgaand zacht verkeer en er komen ook nieuwe pleinen. 

ginder-ale bierkaartje

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...