Coverband Midlive slachtoffer van instrumentendiefstal in Spanje

Pech voor de Pajotse coverband Midlive want vlak voor twee optredens in de buurt van het Spaanse Tarragona werden tal van instrumenten uit hun bestelwagen gestolen. De diefstal werd ondertussen nog niet opgehelderd maar de optredens kunnen wel doorgaan.

Eerder op het jaar was de bekende band The Soulbrothers, met Wim Soutaer en Charel van Domburg, het slachtoffer van een instrumentendiefstal in Ternat en eind vorige week maakte de Pajotse coverband Midlive helaas hetzelfde mee. “Enkele leden van Midlive komen al sinds hun kindertijd regelmatig op vakantie in Hospitalet del Infante, net onder Tarragona in Spanje. Ondertussen zakken we regelmatig eens met de voltallige band en hun gezinnen af naar de regio. En in 2007 speelden we hier voor het eerst met Midlive. Dit weekend zou ons vijfde optreden hier zijn nadat het laatste ondertussen al negen jaar geleden was”, vertelt hun manager Hans Jünger vanuit Spanje.

Maar vlak voor hun eerste van twee shows liep het eind vorige week mis. “Toen Bruno en Karel met hun camionette na twee dagen rijden eindelijk aankwamen in Hospitalet del Infante, parkeerden ze hun voertuig op een parking voor hun hotel. Drie kwartier lieten ze de camionette achter om het een en ander te regelen”, doet Hans het verhaal. Tijdens die korte tijdspanne hebben inbrekers hun voertuig opengebroken en de meest draagbare instrumenten gestolen. “Het verlies is zeer groot. Zo werden onder andere twee kostbare elektrische piano’s, drie elektrische gitaren, een laptop en enkele luidsprekers ontvreemd.”

Beide bandleden brachten meteen manager Hans op de hoogte die op dat moment nog in Brussel op de luchthaven stond. “Gelukkig konden we bij collega-muzikanten terecht die ons meteen heel wat materiaal konden uitlenen. Een nieuwe vracht met reserve-instrumenten werd meteen per camionette naar Spanje gereden. Zo kon het optreden van afgelopen zondag toch doorgaan. En de sfeer bij de vijfhonderd toeschouwers zat ook zeer goed. Woensdagavond spelen we nog een optreden in Spanje.”

Ondertussen is de Spaanse politie een onderzoek gestart maar een spoor naar de daders is er nog niet. “We houden ook de tweedehandssites in de gaten maar veel hoop om de instrumenten terug te vinden, is er niet. In totaal bedraagt de buit toch zo’n tien à vijftien duizend euro. Maar naast het financiële is voor de bandleden toch vooral de emotionele band met hun instrumenten van onschatbare waarde.”

Manager Hans Jünger is nu aan het bekijken om een crowdfunding op poten te zetten. “Ik denk bijvoorbeeld aan een kleine benefiet tijdens de kermis van Liedekerke begin oktober. De opbrengst daarvan kan dan gaan naar nieuw materiaal. Sowieso krijgen we al heel wat steun van bevriende bands. Zelf gaan we met de bandleden en hun gezinnen nog tot zaterdag genieten hier in Spanje. Met de opbrengst van de concerten hier kunnen we alvast onze drankjes ‘s avonds betalen”, lacht Hans.

Topartikels editie Ninove-Dender