Hulpdiensten moeten op korte tijd twee keer uitrukken richting Liedekerke

De hulpdiensten hadden het druk donderdagavond in Liedekerke. Eerst moesten ze uitrukken voor een brandje, kort nadien knalde een wagen in een gevel van een woning.

Brandweer en politie werden rond 22.30 uur een eerste keer opgeroepen voor een brand in een woning in de Opperstraat, niet ver van de Kapellebaan. Daar was brand uitgebroken in een kamer op de eerste verdieping. Nog voor de brandweer arriveerde, hadden de bewoners het vuur al kunnen blussen. De brandweer deed nog nazicht en verluchtte de woning grondig. Een man werd ter plaatse in de ziekenwagen even medisch onderzocht. Aan de bewoners werd aangeraden om de nacht elders door te brengen. De oorzaak van de brand ligt vermoedelijk bij een gasverwarming, de schade bleef beperkt.

Niet zo heel lang na deze eerste interventie mochten de hulpdiensten terugkeren naar Liedekerke. Op de hoek van de Pamelsestraat (N207) met de Warandestraat knalde een voertuig in de gevel van een woning. “Dat ongeval gebeurde rond 23.38 uur”, geeft Steven De Ridder van politiezone TARL mee. “Een wagen reed op de Pamelsestraat in de richting van Affligem en wou links afslaan naar de Warandestraat. Maar het voertuig belandde in de gevel van een woning op de hoek van beide straten. De chauffeur raakte daarbij niet gewond. Het voertuig werd getakeld maar de woning diende niet gestut te worden. De brandweer maakte het gat dicht.” 

De bestuurder van het voertuig bleek achteraf onder invloed van alcohol en reed rond met een voorlopig rijbewijs. Dat werd dan ook al voor vijftien dagen ingetrokken.

Topartikels editie Ninove-Dender