Kinderen mogen nieuw speelplein aan Vijfhoekstraat uittekenen

Het lokaal bestuur van de gemeente Liedekerke wil een beroep doen op de expertise van jonge Liedekerkenaren voor de herinrichting van het Vijfhoeksplein op de hoek van de Vijfhoekstraat en de Pamelsestraat. Binnenkort zal dat heraangelegd worden en de jonge buurtbewoners krijgen de kans om die herinrichting mee vorm te geven. “Het Vijfhoeksplein wordt ook het eerste plein in het kader van het bijenplan, dat allerlei acties omvat om de bijenpopulatie in stand te houden en indien mogelijk uit te bouwen. Maar de grootste betrachting van het plein is uiteraard een plek creëren waar kinderen 365 dagen per jaar buiten kunnen spelen. De Buitenspeeldag, die elk jaar in april plaatsvindt, is een van de acties om kinderen naar buiten te krijgen, maar de nood aan spelen is groter dan dat”, klinkt het bij het lokaal bestuur. 

Daarom zal het plein ingericht worden met speeltuigen en nog tot en met 10 juli kunnen jongeren hun wensen en dromen kenbaar maken. “Via een QR-code kunnen kinderen en hun ouders hun noden en wensen kenbaar maken rond de herinrichting, maar kinderen worden ook opgeroepen hun dromen via een tekening door te geven. Deze kunnen ze in het Vrijetijdshuis afgeven. Na 10 juli worden alle ideeën verzameld en komt er nog een overlegmoment voor wie aangegeven heeft hieraan te willen deelnemen. Op die manier zal het pleintje de invulling krijgen die de kinderen er aan gegeven hebben.”

Topartikels editie Ninove-Dender
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!