Liedekerkse duivel-doet-al Jacky Delcour is niet meer

In Liedekerke overleed woensdag Jacky Delcour, decennialang een bezige bij in het sociale leven in de gemeente en bijna 30 jaar lang dé sterke man achter de Liedekerkse jaarmarkt en de Kermis Opperstraat. Jacky werd 70.

Jacky kampte al langer met gezondheidsproblemen en vocht sinds vorig jaar ook tegen kanker, een strijd die hij niet kon winnen.

Het is bijna onbegonnen werk om al zijn verdiensten voor het Liedekerkse verenigingsleven op te lijsten. Ook bij zowat alle benefietacties van de laatste twintig jaar was Jacky steevast een van de drijvende krachten. Hij was een meester in het organiseren van evenementen, kleine en grote, en was ook technisch bijzonder onderlegd, dankzij zijn professionele verleden bij Engie en Fabricom.

Daarnaast leefde hij zich graag uit als reporter voor de regionale online-nieuwssite Editiepajot, in Liedekerke, maar ook in Affligem, Roosdaal en Ninove. Ook aan Goeiedag stelde hij graag en geheel vrijwillig zijn reportagemateriaal ter beschikking. Voor heel wat verenigingen en goede doelen verzorgde hij trouwens de persmededelingen.

Jacky laat zijn vrouw Linda Trogh na, twee kinderen en vier kleinkinderen. De uitvaart vindt plaats in intieme familiekring in de O.L.V.-Boodschapkerk Ter Muilen in Liedekerke. Een laatste afscheidsgroet kan dinsdag 19 januari tussen 19 en 20 uur gebracht worden in het gemeentelijk mortuarium. 

Op de foto boven uit 2013 kreeg Jacky (midden) een bedankje voor 20 jaar organiseren van de Opperstraat Kermis en Jaarmarkt.

Topartikels editie Ninove-Dender