Inwoners van Affligem en Liedekerke zullen coronavaccin in Affligemse Bellekouterhal krijgen

Het is beslist: inwoners van Affligem en Liedekerke zullen zich vanaf 1 maart naar de grote evenementenhal Bellekouter in Affligem moeten begeven voor hun coronavaccin. Dat werd beslist op het overleg tussen de burgemeesters van eerstelijnszone AMALO waartoe de gemeenten Asse, Merchtem, Affligem, Liedekerke en Opwijk behoren. In elke eerstelijnszone worden twee vaccinatiecentra voorzien zodat iedereen dicht bij huis gevaccineerd kan worden. “Over de Bellekouterhal als centrum voor de inwoners van Affligem en Liedekerke was al snel consensus”, vertelt Affligems burgemeester Walter De Donder (CD&V). “De hal heeft een oppervlakte van 5.000 vierkante meter en 280 parkeerplaatsen terwijl 1.100 vierkante meter voldoende is voor de overheid.”

Hoe het vaccinatiecentrum er zal uitzien, wordt deze week verder bepaald. “Er zullen vier vaccinatielijnen zijn waardoor vier personen tegelijk hun vaccin kunnen krijgen. Zo kunnen we tot maximaal 1.200 vaccins per dag zetten, zoals opgelegd is door de overheid. Het is de bedoeling om vanaf 15 februari proef te draaien zodat we op 1 maart effectief kunnen starten. Er bieden zich nu al enorm veel vrijwilligers aan om mee te helpen, ook uit de medische sector. Zo heeft de huisartsenkring Affligem al heel veel werk verzet”, aldus De Donder.

Op 1 maart naar de Bellekouter stormen heeft overigens geen zin. Elke inwoner zal per brief en SMS geïnformeerd worden wanneer hij of zij zich mag aanmelden aan het centrum. “De komende dagen zullen we de inwoners verder informeren en doen we ook nog een oproep naar vrijwilligers. Waar de inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk hun vaccin zullen krijgen, is nog niet duidelijk. Enkele locaties in Asse en Merchtem worden hiervoor nog bekeken. De TARL-gemeenten Ternat en Roosdaal maken deel uit van een andere eerstelijnszone en zullen elders hun vaccin krijgen.”

Topartikels bij Goeiedag.be