Ook Liedekerke rouwt om Rita Deneve

Rita Deneve werd in 1944 in Liedekerke geboren. Ze overleed op 31 januari in Mechelen aan de gevolgen van kanker. Vlaanderen kent haar vooral als een vriendelijke vrouw die een geweldige nummer √©√©n hit scoorde met ‚ÄėDe allereerste keer‚Äô (1971). Ze begon haar carri√®re in 191. Vier jaar later won ze de talentenjacht Ontdek de Ster.

Rita Deneve had een aantal hits in Vlaanderen, zoals Juanita Jones (1968), Ol√© Ok√© / Op een zomerdag (1969), Dans de hele nacht (1969), Aan ‘t Meer van Lugano (1970) en Het vuur van de liefde (1971). Haar populariteit was zo groot dat ze een eigen fanclub kreeg in Pamel en op 22 januari 1972 tot ereburger van haar geboorteplaats Liedekerke werd uitgeroepen.

De zangeres zal op 10 februari worden begraven in Mechelen. Wie haar voor de allerlaatste keer wil groeten en afscheid wil nemen van het Vlaamse icoon, kan daarvoor terecht in de Sint-Romboutskathedraal vanaf 11 uur.

Het gemeentebestuur van Liedekerke heeft een rouwregister geopend. Het register ligt in het onthaal van het gemeentehuis van Liedekerke van maandag 5 februari tot en met vrijdag 9 februari. Via de gemeentelijke website is ook een online rouwregister beschikbaar.

https://www.liedekerke.be/nieuws/rouwregister-rita-deneve

Rita DENEVE rouwprentje

Topartikels editie Ninove-Dender