Allo! Allo! René serveert in Mollem

RenĂ© Artois baat samen met zijn vrouw Edith het locale dorpscafĂ© in het Franse dorpje Nouvion. Hij houdt zich vooral bezig met het geheim houden van zijn affaires. Tijdens de tweede wereldoorlog probeert hij op goede voet te blijven met de bezetters door de Duitsers te paaien met af en toe een gratis drankje en gratis “diensten” van zijn serveersters, in ruil voor moeilijk verkrijgbare artikelen zoals paraffine, suiker en boter.

Maar verwikkelingen rond het schilderij ‘De Gevallen Madonna met de dikke…’ brengen hem in steeds nauwere schoentjes. Zijn bedoeling is om het kostbare kunstwerk na de oorlog voor veel geld te verkopen. RenĂ© en Edith hebben het schilderij verborgen in een ‘saucisse’ in hun keuken, maar zowel Herr Flick, kolonel Von Strohm als generaal von Schmelling eisen het waardevolle werk op.

René raakt nog meer in de problemen, in het café verschuilen zich twee Britse piloten die René met behulp van het verzet tracht te repatriëren. De situatie wordt helemaal ondraaglijk voor de cafébaas wanneer blijkt dat Hitler op bezoek komt in het dorpje Nouvion. Dat leidt uiteraard tot de meest hilarische situaties.

U herkent het vast nog wel: ‘Allo ‘Allo ! de succesrijke serie die een parodie was op de ernstige serie Secret Army over het verbergen van Engelse piloten tijdens de oorlog. DE TV-serie werd ook bewerkt voor toneel. De auteurs zijn Jeremy Lloyd en David Croft. De regie is in handen van Koenraad Jansens.

Vertaling: Ghersin John

 

De spelers, die in de huid van de bekende personaages kruipen, zijn: Joris Carlier, Jan Van Loo, Annita Lauwers, Laura Aelbrecht, Lief van Lent, Greet Loockx, Johan Lariviere, Evi Van Buggenhout, Wilfried Meersman, Ruben De Hovre, Nele Bauweleers, Piet Loockx, Wim Heyvaert en Louis Lombaert

 

Speeldata : alle data zijn volzet, in zaal ‘t Kloosterhof te Mollem

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk