Midwinter Lombeek lokt weer veel volk

De negende editie van Midwinter Lombeek lokte veel volk naar het dorpscentrum van Loemek.

Dat Sint-Katherina-Lombeek uit een warme gemeenschap bestaat, was afgelopen zaterdag alweer heel duidelijk. Er zakte enorm veel volk af naar Midwinter Lombeek, het winterfeest bij uitstek in Ternat en omgeving.

Het miezerige weer kon de Ternattenaren niet tegenhouden. Bezoekers genoten van een gezellige avond in de Champagnetent, maar ook het hoofdpodium stond onder een grote tent waardoor niemand last had van de regen. En ondanks het koude weer hing er een warme sfeer rond de kerk van Loemek.

In de namiddag konden senioren zich uitleven in cc De Ploter tijdens de dansnamiddag. De kinderen ontdekten er een doe- en belevingsparcours. Het volwassen publiek genoot de hele avond van optredens van verschillende coverbands. Tributeband Lets Zeppelin zette de tent in vuur en vlam.

Op het einde van de avond was het aan de jeugd van tegenwoordig om zich te amuseren op dj sets van dj Touches, Metropolitans en andere dj’s.

De organisatoren zijn tevreden met het verloop van de avond. De opbrengst van Midwinter Lombeek gaat dit jaar naar G-sportprojecten. Voordien ging het geld telkens naar onderzoek naar de ziekte van Duchenne, maar dat onderzoek werd vorig jaar stopgezet.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland