Huis van het Kind in Liedekerke

Ouders en kinderen in Liedekerke kunnen voortaan met al hun vragen terecht in het Huis van het Kind.

Dat is geen fysiek huis, maar een dienst in het Sociaal Huis waar iedereen met vragen of problemen rond opvoeding terecht kan. Het Huis van het Kind biedt preventieve gezins- en opvoedingsondersteuning en spel- en ontmoetingsmomenten. Iedereen kan er informatie, advies of ondersteuning krijgen over opvoeding en ontwikkeling van kinderen.

Het Huis van het Kind werd op de dag van de rechten van het kind geopend. Dat was meteen de aanleiding tot een boeiend debat tussen de kinderen van de Liedekerkse basisscholen en een afgevaardigde van minister van welzijn Jo Vandeurzen.

OCMW-voorzitter Roel Guldemont is trots op de oprichting van het Huis van het Kind. “Liedekerke telt 13.000 inwoners en daarvan is 23 procent jonger dan 20 jaar. Het aantal jongeren in onze gemeente is de laatste jaren fors gestegen. In Liedekerke hechten we veel belang aan de actieve deelname van de jeugd aan onze maatschappij.”

Topartikels editie Ninove-Dender