Tractoren boven in Borchtlombeek

Met een behendigheidswedstrijd voor tractoren, een demonstratie van state-of-the-art landbouwmachines en een trekker-trekwedstrijd voor oldtimertractoren wil Groene Kring Oost-Pajottenland op zondag 4 september landbouw korter bij het grote publiek brengen.

Voorts plaatsen de jonge landbouwers een pop-up kinderboerderij in het veld en doorlopend kan je proeven van een lekker stukje varken aan ’t spit. Voor dit alles kan je vanaf 13 uur terecht op de terreinen van het Hof te Kattem in de Monnikbosstraat in Borchtlombeek.

De demonstratie van de nieuwste hoogtechnologische landbouwmachines gebeurt door de bvba Jos Willems, de lokale dealer van tractoren en landbouwmachines. Voor het grote publiek is dit bovendien een unieke kans om meer te weten te komen over het veldwerk op een modern landbouwbedrijf of om zelf eens in zo’n ‘hightech’ tractor te kruipen.

Tegelijk organiseert de plaatselijke Groene Kring ook een tractorgymkana, een behendigheidswedstrijd voor tractoren. Daarbij komt het erop aan om een reeks proeven uitsluitend met de tractor tot een goed eind te brengen, zoals bakstenen stapelen of een flesje bier ontkurken.

Liefhebbers kunnen zich ook komen vergapen aan tientallen oldtimertractoren van De Boerkes uit Affligem. Door middel van een trekker trekwedstrijd zullen deze oude bolides ook hun trekkracht testen. “Show verzekerd”, zegt Bram De Geest, voorzitter van Groene Kring Oost-Pajottenland.

Voor de kinderen zijn er springkastelen en in het veld wordt een heuse kinderboerderij neergepoot met varkens, koeien, konijnen en nog veel meer. Vanaf 14 uur kan geproefd worden van varken aan ’t spit.

Een dag eerder, op zaterdag, toveren de jonge landbouwers een loods van het Hof te Kattem om tot fuifzaal. Om 22 uur start daar de Kromme Voor Fuif, maar vooraf is er nog touwtrektornooi.

Gelegenheidsadres: Hof te Kattem, Monnikbosstraat 3, 1761 Borchtlombeek

Topartikels editie Ninove-Dender