Frituurovervallers veroordeeld tot effectieve celstraffen

 

De correctionele rechtbank in Brussel heeft drie daders van een drieste overval op een frituur in Houtem veroordeeld tot effectieve celstraffen tot maximum 2,5 jaar.

Op 12 februari 2015 overviel de bende frituur ‘t Pleintje in Houtem en ging daarbij heel driest te werk. Twee gewapende en gemaskerde gangsters drongen de frituur binnen, bedreigden de uitbaters met een mes en een vuurwapen en gingen aan de haal met geld, maaltijdcheques en een gsm. Uitbater Dominique Wouters en zijn vrouw Carine waren zwaar aangeslagen en beslisten daarop om een gloednieuwe zwaarbeveiligde frituur aan te schaffen.

De dader die de uitbater met een geladen pistool bedreigde en de echtgenote van de friturist onder schot hield, kreeg 30 maanden effectief. De bestuurder van de vluchtauto kreeg twee jaar. Een derde medeplichtige is minderjarig. Hij werd doorverwezen naar de jeugdrechter. De daders moeten ook een morele schadevergoeding van 6.500 euro plus interesten aan de slachtoffers betalen.

Friturist Dominique Wouters weet niet goed wat hij van het vonnis moet denken. “Ik ben al blij dat ze opgepakt zijn. Maar met een geladen wapen iemand onder schot houden staat voor mij gelijk met poging tot moord. Dan heb je de intentie om te schieten als er ook maar iets gebeurt. Maar blijkbaar denkt de rechter daar anders over…”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise