Duikschool DIOS viert zilver

De Liedekerkse duikschool DIOS viert haar 25 jarig bestaan. De club kan zich vandaag beroepen op ruime en professionele ervaring bij opleidingen voor jong (vanaf 14 jaar) en oud.

Ongeveer 25 jaar geleden kreeg de toenmalige zwembadbeheerder de opdracht om het gloednieuwe zwembad te Liedekerke in de kijker te stellen. Hij sprak hiervoor een Molenbeekse duikclub aan om een duikinitiatie te geven. Een tiental leden van de gevestigde Liedekerkse zwemclub waren vlug gewonnen om deze manier van het (onder)water zwemmen te verkennen.

Met een miniem kader van één 1 instructeur en twee hoger brevetten werd DIOS (Duiken Is Onze Sport) boven de doopvont gehouden.

Stunt met duiktank

Een ludieke stunt met een heuse duiktank tijdens de kermis Opperstraat deed het ledental groeien tot 80. Bij DIOS het familiegevoel heel belangrijk. Een duiker alleen is niets zonder de steun van de eventuele partners of ouders. Naast de vele duikorganisaties wordt steeds rekening gehouden met de niet-duikers.

Het beoefenen van veilige duiksport, gezelligheid en samenhorigheid stond bij DIOS altijd centraal. Het jubileumjaar omvat daarom talrijke clubactiviteiten als clubduiken, familie-uitstappen, een ledenfeest en een duikreis.

Nieuwe opleidingen

De nieuwe opleidingen voor beginnende duikers starten deze september en in januari 2014, zie www.dios.be. Je bent welkom op de wekelijkse trainingen op woensdagavond om 20 uur in zwembad Heuvelkouter in Liedekerke. Je mag altijd een gratis initiatieles aanvragen.

De vzw DIOS is aangesloten bij de grootste Vlaamse duikbond NELOS die de internationale duikstandaard van de CMAS volgt.

Het jaarlijkse eetfestijn heeft plaats op zondag 29 september van 12.30 tot 20 uur, in de feestzaal van het Sint-Gabriël instituut. Op het menu: mosselen, stoofvlees en kinderschotels.

Foto’s: Jacky Delcour

2013-09-04 Dios liedekerke