HNN Ronde van Schoonderhage

De vzw Schoonderhage organiseert opvang voor volwassenen met een mentale handicap. Schoonderhage telt momenteel 8 vestigingen waar ongeveer 230 personen begeleid worden in dagopvang en begeleid wonen.  Er werken 170 mensen voor de vzw. De Ronde van Schoonderhage was oorspronkelijk een fietstocht naar de diverse vestigingen, maar is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig fietsevent voor de sportieve en recreatieve fietser en mountainbiker.

De sportieve organisatie is in handen van 2 relatief jonge wielerclubs die bestaan uit fietsers met “een goed hart”: Ninove Cycling team organiseert de wegritten en de familietocht, de Winnikse bikers staan in voor de mountainbiketour. Alle het andere werk wordt gedaan door de talrijke vrijwilligers van de vzw Schoonderhage en vzw De Zwarte Flesch.¬† De organisatie is ook slechts mogelijk dankzij de gulle sponsoring van diverse bedrijven en instanties.

21 september

De editie van 2013 heeft plaats op zaterdag 21 september. Alle formaliteiten vinden plaats in de Schuitstraat te Pollare-Ninove : voor de wegritten en de MTBike-tochten dient ingeschreven te worden tussen 7.30 en 10.30 uur, deelnemen aan de familietocht kan in de namiddag tussen 13 en 15 uur. Alle voorzieningen zijn aanwezig : ruime bevoorrading, afspuitstanden, douches, kleedkamers, enz.. en deelnemen kan voor een beperkt bedrag van 2 tot max. 4 ‚ā¨ (i.f.v. de gekozen tocht en het lidmaatschap van de Vlaamse Wielrijdersbond).¬†¬† De opbrengst komt volledig ten goede van de werking van de vzw Schoonderhage. Ondertussen broedt men reeds op een negende tehuis langsheen de Aardeweg in Outer.