SGI Lennik opende twee buitenklassen

De leerlingen en leerkrachten van de milieuraad van het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik openden onlangs hun gloednieuwe buitenklassen. Nu de lente stilaan opnieuw in het land is, de temperaturen stijgen en de bloemen en bomen tot leven komen, was de tijd rijp om het lintje van de buitenklassen door te knippen. Vorig jaar, ter gelegenheid van de openklasdag van MOS Vlaanderen, kozen een paar leerkrachten ervoor de collega’s de mogelijkheid te geven een hele week buiten les te geven. Dit werd zo enthousiast onthaald dat de leerlingen en leerkrachten van de milieuraad besloten om twee permanente buitenklassen uit te bouwen. Oud-leerkrachten, leerkrachten en leerlingen bundelden hun krachten, kuisten de terreinen op en brachten het nodige materiaal bij elkaar om de buitenklassen uit te bouwen. Bovendien werd alles gemaakt uit gerecycleerd materiaal.

De twee klassen werden omgedoopt tot ‘T Ofken en Alix Corner. Vooral die laatste heeft een speciale betekenis. Deze buitenklas werd namelijk opgebouwd naast de voormalige woning van Alix, de buurman van het SGI die in 2012 overleed, als eerbetoon aan hem.

In de toekomst wordt nog een luifel voorzien aan de buitenklas van Alix Corner alsook permanente koffers voor de krukjes. In samenwerking met de lagere school, MOS, Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei zal ook nog Project Boomgaard gerealiseerd worden langs de Processiestraat richting de voetbal om er een inspirerende leerruimte van te maken.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland