Rode Kruis Lennik-Gooik neemt intrek in oude brandweerkazerne

Het Rode Kruis Lennik-Gooik zocht een nieuw onderkomen. Dit vonden ze in de oude brandweerkazerne in de Karel Keymolenstraat, waar ze sinds kort hun intrek namen. De oude brandweerkazerne wordt ook al gebruikt door de Academie Peter Benoit die er les geeft en voor enkele wagens van de technische dienst. De linkerzijde van de garage is ruim genoeg om de mobiele hulppost en materiaalwagen van het Rode Kruis te parkeren en doet ook dienst als opslagruimte. Zo werd er achteraan de garage, wat maakt dat alles rechtstreeks in de wagen kan geladen worden, een opslaglokaal gecreëerd om het materiaal voor hulpposten en de uitleendienst in te stockeren. Op de eerste verdieping is er gedeeld gebruik van de grote zaal. Zo zal het Rode-Kruis deze zaal gebruiken voor lesmomenten. Tot slot is er aangrenzend een opslagruimte voor het stockeren van de AED toestellen en reanimatiepoppen. Bij het Rode Kruis kan je terecht voor het uitlenen van bijvoorbeeld ziekenhuisbedden, (kinder)rolstoelen en krukken. Het nummer van de uitleendienst wijzigde echter en is vanaf nu te bereiken op 0471/70.49.93. Het oude nummer is dus niet meer in gebruik.

Met een 15-tal goed opgeleide hulpdienstvrijwilligers, verleent het Rode Kruis Lennik-Gooik enerzijds hulp aan organisatoren bij zowel kleine als grote evenementen. Anderzijds verlenen diezelfde vrijwilligers op regelmatige basis ook bijstand aan Rode Kruisafdelingen rondom het grondgebied Lennik-Gooik wanneer deze om versterking vragen. Naast deze taken, speelt het Rode Kruis ook een grote rol bij het invullen van andere taken zoals de opvang van Oekraïners of in het vaccinatiecentrum.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland