Schoolstraat lost problemen niet op

In Lennik is de invoering van de nieuwe schoolstraat niet zonder slag of stoot verlopen. Heel wat bestuurders bleken nog niet op de hoogte van de verkeerswijziging, waardoor er wat chaos ontstond. .

 De gemeente Lennik besliste enkele weken terug om de schoolomgeving aan het Sint-Goddelieve Instituut aan te pakken. Een gloednieuw proefproject van de gemeentelijke mobiliteitsdienst, De Lijn en de directie van de school zou de situatie een pak veiliger moeten maken.

Voor het eerst werd beslist om een -halve- schoolstraat in te voeren. Dat betekent dat ter hoogte van de school in de Schapenstraat tussen 15.15 uur en 15.45 uur gedeeltelijk zal worden afgesloten.

Verkeer dat vanuit Sint-Martens-Lennik komt, mag wel nog door. Verkeer dat vanuit de Ninoofsesteenweg komt, moet omrijden.

Daardoor zal er in de Processiestraat en de Kruiskouterstraat enkel nog eenrichtingsverkeer mogelijk zijn. Parkeren in de Schapenstraat en de Doelestraat is niet meer toegelaten tijdens aanvang en einde van de schooldag.

De invoering  verliep niet zonder problemen. Heel wat wagens negeerden het bord waardoor de politie moest ingrijpen. Nadat een agent zich naast het bord had gezet, bleek de situatie al een pak duidelijker.

Voorts zorgden ook enkele bussen voor wat hinder. De uittocht van de leerlingen verliep dan wel weer vlot. Iedereen kon zich veilig en wel verplaatsen.

“Het grootste probleem situeerde zich bij de bussen”, zegt directeur Lieve De Smet. “Tot voor de paasvakantie werden die gespreid over de verschillende straten. Maar sinds de schoolstraat wachten die allemaal in één lijn op de leerlingen. Als er dan één bus wat vertraging heeft, kan dat voor wat chaos zorgen. Hopelijk verloopt dat binnenkort wat vlotter.”