Geen zwaar vervoer meer op Huinegem richting Mollem

Zwaar vervoer (+ 3,5 ton) mag vanaf donderdag in Asse niet meer de afslag maken vanaf het Gemeenteplein naar de Huinegem. Dat besliste het schepencollege van Asse.

Het zopas heraangelegde kruispunt aan het station van Asse, dat vandaag weer opengaat voor het verkeer, kreeg ook een extra afslagbeweging via de ringweg (N9k) naar de bedrijvenzone van Mollem.

Het zwaar vervoer richting Mollem moet voortaan deze afslag gebruiken, in plaats dus van al af te slaan aan de het Oud Gasthuis. Het gemeentebestuur wil zo de vaak problematische doorstroming aan het kruispunt Gemeenteplein-Huinegem verbeteren.

De kern Mollem van het Verbond West-Brabantse Ondernemingen (VWBO) zal via zijn leden personeel, klanten en leveranciers sensibiliseren voor de maatregel. Er komt tijdens de eerste dagen ook een aangepaste signalisatie en een sensibiliserende verkeersregeling.

Het gemeentebestuur roept voorts de autobestuurders nogmaals op om de doorgang aan de spoorwegbrug en de flessenhals aan het Oud Gasthuis niet te blokkeren. Voor voetgangers wordt aangeraden om de tuin van het Oud Gasthuis te gebruiken, als alternatief tussen Gemeenteplein en Huinegem/Gasthuisstraat.

Omdat het effect van de nieuwe afslagbeweging aan het station richting Mollem moeilijk vooraf kan worden ingeschat, zal de politie het effect van de sturing van de verkeerslichten opvolgen en eventueel bijsturen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk