Literaire vertelling Koen Stassijns in Pollare

Onder de titel ‘Lang leve de Waalse poëzie, maar geen haan die er naar kraait’ zorgt dichter en vertaler Koen Stassijns op donderdag 23 april voor een unieke literaire huiskamer-vertelling in ‘zijn’ dorp, Pollare. Op een toegankelijke manier en met zijn aanstekelijk enthousiasme brengt hij een keur aan Waalse dichters van de 20ste en 21ste eeuw.

Regelmatig vormt hij een duo met Geert van Istendael met wie hij een ruime selectie Waalse en Franse dichters vertaalde en recent nog een groot aantal liedjesteksten van Jacques Brel. Koen zal op een luchtige manier een overzicht brengen en tussendoor een aantal tijdloze gedichten voorlezen uit ‘Ceci n’est pas une poésie’, een meer dan 600 pagina’s tellende bloemlezing die honderdvijftig jaar Waalse poëzie bestrijkt en waarin een keur aan Waalse dichters de revue passeert. Vaak zijn hun gedichten voor het eerst naar het Nederlands vertaald. Een glimp op de toekomst van Wallonië…

Praktisch :

  • Op donderdag 23 april 2015 van 20 tot 22 uur
  • Ten huize van Tom & Katrien Batselier – Roe 7 – 9401 Pollare
  • Inkom : 5 euro.
  • Reservatie, info en aankoop combikaart op www.lezenindelente.be
Topartikels editie Ninove-Dender