Nieuwe straatnamen in Opwijk

In Opwijk worden een aantal nieuwe straatnamen ingevoerd. De straat in de verkaveling van Matexi in Mazenzele wordt het Kruiskensveld, het baantje tussen Heirbaan en het Heiveld wordt de Smidseweg gedoopt omdat daar vroeger een smidse was.

Dat weggetje wordt trouwens verbreed om een project met sociale woningen beter te kunnen ontsluiten.

Het stukje verkavelingsbaan dat van de Merchtemse Sint-Jansstraat naar de Holbeek loopt krijgt op het grondgebied van Opwijk de naam Eyckstraat, wat trouwens de naam is van diezelfde straat op Merchtems grondgebied. En de wegenis van een nieuwe verkaveling aan de Wallekensweg krijgt de naam Krokaard.

Ten slotte is er nog de weg in het nog te realiseren industrieterrein. Die krijgt, net als het industrieterrein zelf, de naam De Vlaamse Staak.