Liedekerke zet senioren aan het 'krolfen' (+ video)

Liedekerke start dit voorjaar met ā€˜Liedekerke Krolft!ā€™, een sportproject waarmee de gemeente en de S-Sportfederatie de krolfsport in BelgiĆ« willen lanceren.

Krolf is nieuw in Belgiƫ en komt overgewaaid uit Denemarken. Het is een kruising tussen golf en croquet en kan vergeleken worden met een makkelijker spelvorm van golf (zie de Deense video onderaan).

In een groep van drie tot vier deelnemers ga je aan de slag met een hamerstok en krolfbal om in zo weinig mogelijk slagen de 8 tot 12 holes te overwinnen.

Deze sport combineert natuur, sociaal contact en leuk bewegen met een vleugje competitie. Een grasterreintje volstaat.

Op woensdag 6 mei om 14 uur wordt het startschot gegeven met de opening van het krolfterrein in het Pastoriepark in de Steinfurtdreef. Iedereen is welkom om de sport te leren kennen met een drankje en een hapje

Van 13 mei tot 1 juli kan iedereen elke woensdag van 14 tot 16 uur terecht op het terrein om te krolfen, met begeleiding.

Verenigingen kunnen de sets ook gratis uitlenen van mei tot en met september, het krolfterrein inbegrepen. Alle info in het vrijetijdshuis (bib).

De apotheose wordt het Krolfkampioenschap van Liedekerke op 11 juli om 14 uur waarbij op een parcours van 12 holes gespeeld wordt naar de beste mannelijke en vrouwelijke speler.

Wie als krolfbegeleider aan de slag wil gaan kan op woensdag 22 april om 14 uur in het Pastoriepark gratis een bijscholingscursus van 2,5 uur volgen. Je leert er met het materiaal werken, een terrein opbouwen, de spelregels en wedstrijdorganisatie toepassen.

Info en inschrijvingen via de Sportdienst Liedekerke, 053-645.593, sport@liedekerke.be of mail naar jan.moortgat@s-sport.be, 02-515 17 22.