Oorlogswapens gevonden in loods in Lennik

In Lennik is bij een huiszoeking een grote voorraad wapens gevonden. Het gaat om oorlogswapens, handvuurwapens, munitie en granaten. De eigenaar wordt opgespoord.

De zaak ging begin maart aan het rollen. Tijdens een controleactie tegen woninginbraken vond de politie van de zone Rode in een wagen een oorlogswapen van het Zwitserse leger. Er volgde een huiszoeking maar die leverde niet veel op.

Vorige maandag hielden het parket Halle-Vilvoorde en de politie een tweede huiszoeking in een loods. Daar werd het wapenarsenaal ontdekt. Het gaat om handvuurwapens, machinepistolen- en geweren, wapenonderdelen, geluidsdempers en granaten.

Er werden ook toestellen gevonden om wapens te vervaardigen en onderhouden. De eigenaar is intussen gevlucht.

Het is nog niet duidelijk welke plannen hij had met deze oorlogswapens.