Kadaster stuurt brief voor kapel van drie stenen

Het Kadaster stuurde een brief naar Willy Stas voor het kapelletje dat hij eind augustus op het kruispunt Negenbuder in Lennik plaatste. Uiteindelijk bleek het om een vergissing te gaan.

Op 18 augustus werd in Lennik de kapel van Willy Stas geplaatst. Het bouwwerk is een eerbetoon aan Willy’s familiehoeve ‘In de Vier Winden’, die werd afgebroken voor de komst van het kruispunt Negenbunder.

Willy verzette zich eerst al tegen de afbraak, maar toen die moeite verloren was, begon hij te ijveren voor een kapel. Die kreeg hij uiteindelijk, maar een maand na de plaatsing van het kapelletje kreeg hij een brief van het Kadaster in de bus.

‘Ik moest aanduiden hoeveel huur de inwoners betaalden en om hoeveel verdiepingen het ging. Ik moest zelfs aanduiden of er airconditioning voorzien was’, zegt hij. Willy begreep niet goed wat hem overkwam en dacht even dat hij belastingen zou moeten betalen voor de kapel.

‘Maar toen ik naar het Kadaster belde en uitlegde dat er niemand in de kapel binnen kan en dat het enkel een stenen beeld is, werd mij verteld dat het om een foutje ging en dat ik de brief mocht negeren’, lacht Willy. ‘Eind goed al goed, maar ik was toch erg geschrokken.’