Parking Muilen gratis voor pendelaars station Liedekerke

Pendelaars van buiten de Liedekerke, die het station van Liedekerke gebruiken, mogen voortaan hun voertuig gratis achterlaten op de parking van de kerk in Muilen en een deel van de parkeerstroken langs de Affligemsestraat, ter hoogte van de kerk.

De maatregel is een compensatie voor het verdwijnen van 60 parkeerplaatsen aan het station, door de werken aan de stationsomgeving.

Ook langs de Affligemsestraat, dichter bij het station, komt er een parkeerstrook van 260 meter extra bij, maar die is wel betalend. Op beide plaatsen gold voorheen een blauwe zone.

Prijsverhoging blijft

Liedekerke weigert echter om de forse prijsverhoging voor parkeertickets en –abonnementen voor niet-inwoners terug te draaien, ondanks de kritiek uit buurgemeenten Roosdaal en Affligem. Volgens schepen Dirk Lodewijk (SP.A). is het aantal parkeerders in de stationsbuurt al verminderd en worden de lijnbussen beduidend meer gebruikt.

Hij wijst er op dat, in een volgende fase van de werkzaamheden, er nog meer parkeerplaatsen tijdelijk gaan verdwijnen.