Nieuwe bordjes langs fietsnetwerk wijzen weg naar horecazaken

Toerisme Vlaams-Brabant heeft een innovatieve manier bedacht om fietsers gemakkelijk naar lokale horecagelegenheden te leiden via het fietsknooppuntennetwerk. Met behulp van nieuwe bordjes worden fietsers attent gemaakt op nabijgelegen eet- en drankgelegenheden. Dit initiatief, genaamd ‘Fietsers welkom’, heeft tot doel om zowel fietsers te informeren als lokale ondernemingen te ondersteunen.

Gedeputeerde Gunther Coppens benadrukt het belang van deze nieuwe aanpak: “Genieten van het landschap, even uitrusten op een bank, een tussenstop maken en een drankje nuttigen in een lokaal cafĂ© zijn essentiĂ«le ingrediĂ«nten voor een geslaagde fietstocht. Helaas zijn deze voorzieningen niet altijd direct beschikbaar langs de fietsroutes, en het aanpassen van de routes is niet altijd haalbaar. Daarom hebben we gezocht naar een manier om fietsers eenvoudig naar de lokale horecazaken te leiden.”

De nieuwe bordjes worden geplaatst langs het fietsknooppuntennetwerk en voorzien fietsers van informatie over de naam van de zaak, een pijl die de rijrichting aangeeft, de afstand tot de horecazaak en het adres van de zaak. Ondernemingen die geĂŻnteresseerd zijn in deze promotiemogelijkheid betalen een eenmalig bedrag van 200 euro en ontvangen gedurende vier jaar een bordje dat naar hun zaak verwijst. Het onderhoud van de bordjes wordt volledig verzorgd door Toerisme Vlaams-Brabant.

Op dit moment hebben al 65 ondernemingen in Vlaams-Brabant gebruik gemaakt van deze mogelijkheid om fietsers naar hun zaak te leiden. Het aantal horecagelegenheden dat deelneemt aan dit initiatief zal naar verwachting verder groeien. Voor het komende najaar staat er een tweede oproep gepland om geïnteresseerde ondernemingen de kans te geven zich aan te sluiten bij het ‘Fietsers welkom’-initiatief. De nieuwe bordjes zullen dan voor aanvang van het fietsseizoen volgend jaar worden geplaatst.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland