Grimbergenaar rijdt 70-jarige Vilvoordenaar dood

Een 29-jarige man uit Grimbergen heeft zondag om 10.45 uur een 70-jarige man aangereden op de Brusselsesteenweg in Vilvoorde. Het slachtoffer overleed nadien aan zijn verwondingen.

De bestuurder had niet gedronken en geen drugs gebruikt, maar reed wel rond zonder rijbewijs.

“De bestuurder van de Golf, een 29-jarige man uit Grimbergen, verklaarde dat hij in de richting van Grimbergen reed en met zijn gsm bezig was toen hij moest uitwijken voor een ander voertuig waarna hij tegen twee paaltjes is gereden” zegt Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde.

“Hij zou echter geen voetganger hebben gezien of aangereden. De man werd onderworpen aan een alcohol- en speekseltest, maar die was negatief. Wel bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en er ook nooit één zou hebben gehad.”

Er is een verkeersdeskundige aangesteld en de Volkswagen van de 29-jarige man werd in beslag genomen.

Er komt ook een autopsie op het lichaam van het slachtoffer om te onderzoeken of een van de aangereden paaltjes mogelijk de voetganger zou hebben geraakt met de verwondingen en het overlijden tot gevolg.

Het parket Halle-Vilvoorde liet de bestuurder maandag voorleiden bij de onderzoeksrechter en vroeg zijn aanhouding. De betrokkene werd echter niet aangehouden.