Inbrekers raken niet binnen in Apple-winkel

Drie daders hebben vorige week met een voorhamer de toegangsdeur van Apple-winkel Macsimum in de Stationsstraat proberen open te breken. De zwaar beveiligde deur begaf echter niet en na een vijftal slagen staakten ze hun poging nadat een buurman zijn raam had geopend en was beginnen roepen. Een andere getuige noteerde de nummerplaat van de wagen waarmee de daders ervandoor gingen. Bij controle door de politie bleek het om een gestolen voertuig te gaan.

“De schade is beperkt tot verbrijzeld glas in mijn voordeur”, zegt uitbater Eric Dierickx. “De maatregelen die ik genomen heb, werpen dus wel hun vruchten af.” Begin dit jaar werd er nog een ramkraak op de winkel gepleegd waarbij gebruik gemaakt werd van zware wapens. De daders gingen toen aan de haal met iPads, laptops en iPhones voor een totale waarde van maar liefst 30.000 euro. Volgens Dierickx heerst er een grote inbrakenplaag in Wolvertem en Meise. “Mijn verzekeraar sprak zelfs van 50 gevallen waar dat er normaal 19 zijn op een jaar…”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise