‘Aantal bezwaren tegen Uplace beperkt’

‘Het aantal bezwaarschriften dat is ingediend tegen de ruimtelijke plannen voor Uplace is zeer beperkt,’ dat zegt de projectontwikkelaar zelf in een brief aan de parlementsleden van de meerderheid. ‘De vergelijking met het Oosterweel-dossier gaat dan ook niet op. Bovendien zijn er antwoorden op alle opmerkingen rond mobiliteit en kleinhandel,’ voegt Bart Verhaeghe eraan toe.

Unizo maakte gisteren al bekend dat een tiental steden en gemeenten een bezwaarschrift hebben ingediend. Anderen stemden een motie of resolutie.

Jo de Ro, Vlaams parlementslid voor Open VLD, is het alvast niet eens met de bewering dat de bezwaarschriften ‘te licht zouden wegen’. Vilvoorde, één van de sterkste tegenstanders, zou volgens hem een degelijk juridisch onderbouwd bezwaarschrift hebben ingediend.

Minister Schauvliege is voorzichtig en wacht de resultaten van het openbaar onderzoek af, ‘alvorens een gefundeerde beslissing te nemen’.