Britt, Hanna, Lien en Kellsy werken voor het goede doel tijdens YOUCA-dag

Op YOUCA-dag zijn Britt, Hanna, Lien en Kellsy een dagje voor het goede doel gaan werken in Gooik. Tijdens YOUCA-dag gaan jongeren 1 schooldag werken en schenken ze hun loon aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Hanna, Lien en Kellsy ondersteunden de leerkrachten in de Gooikse scholen. Britt liep een dagje mee met burgemeester Simon De Boeck. “Ik ga graag naar school, waar ik de richting Economie-Moderne talen volg”, vertelt Britt. “Maar ik vond deze YOUCA-dag een fijne afwisseling. Het was leuk om een kijkje achter de schermen te nemen en mee de werkvloer op te gaan. Want het gemeentehuis ken ik alleen van de attesten enzo. Maar ik was wel benieuwd naar de werking, de aanpak van de energiecrisis en de crisis in Oekraïne. Tijdens de vergaderingen heb ik hier wel wat over geleerd. Maar burgemeester zie ik me nog niet meteen worden, hoewel ik tijdens een vergadering wel mijn zegje heb mogen doen.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland