Gooik stelt horeca gratis extra publieke ruimte ter beschikking

Op 8 mei 2021 mogen de terrassen, onder strikte voorwaarden, opnieuw open. Ook in Gooik zullen horeca-uitbaters opnieuw aan de slag gaan. Om de horeca-uitbaters te steunen, stelt het lokaal bestuur gratis extra publieke ruimte ter beschikking.

“Bij de heropening van de horeca is het belangrijk om de coronamaatregelen goed toe te passen”, aldus Gunther Dewilde (CD&V), schepen van Lokale Economie. “Het gaat dan onder andere over voldoende ruimte tussen de verschillende tafeltjes, en dat is niet voor elke zaak evident.” Daarom besliste het lokaal bestuur Gooik om, als het mogelijk is, extra publieke ruimte gratis ter beschikking te stellen aan Gooikse horeca-uitbaters. Hierbij wordt er rekening gehouden met de beschikbare openbare ruimte en de omwonenden. Café Pandoerken in Strijland zal als eerste gebruik maken van extra buitenruimte. Zij zullen hun terras uitbreiden naar de kerk en de speeltuin in het centrum van de deelgemeente.

Alle Gooikse horeca-uitbaters die extra terrasruimte willen, kunnen dit aanvragen bij lokaleeconomie@gooik.be

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland