AMC Dworp schrapt motorcross Kesterheide

Er komt dit jaar geen Grote Prijs van Kester motorcross meer. De mededeling werd verspreid door N-VA Gooik en wordt bevestigd door organisator AMC Dworp.

Natuurpunt deed een ultiem voorstel om de GP van Kester nog één jaar te organiseren op Kesterheide, maar AMC Dworp wijst deze piste definitief af.

Hiermee komt wellicht definitief een einde aan de motorcross op Kesterheide.

Eerder contacteerde René Deboeck van AMC Dworp Natuurpunt met de vraag om toch nog 1 jaar organisatie op Kesterheide toe te staan. Dit zou de club de tijd geven om een volwaardig alternatief uit te werken. Onder een aantal voorwaarden was Natuurpunt bereid dit extra jaar toe te staan.

‘Het was een voorstel dat het evenwicht vond tussen motorcross en natuurontwikkeling’, stelt N-VA Gooik, dat enkele maanden geleden opriep tot overleg rond dit dossier en ook actief meewerkte aan een oplossing.

Buiten N-VA Gooik heeft geen enkele andere partij positief gereageerd op dit voorstel. Uiteindelijk was het burgemeester Doomst (CD&V) die aan Natuurpunt bevestigde dat deze tijdelijke oplossing definitief wordt afgewezen door de organisator. Er wordt wel nog steeds gezocht naar een oplossing op lange termijn.

Steve Dehandschutter van N-VA Gooik is niet verbaasd: ‘Wij hadden van in het begin het gevoel dat de burgemeester niet meer overtuigd was van de Kesterheide als locatie voor de cross. Hij wil de cross koste wat kost naar Gooik halen. Voor ons hoort deze cross thuis in Kester. Natuurpunt heeft nu de handen vrij om van het domein een mooi natuurgebied te maken. Wij zullen er wel op toezien dat het domein toegankelijk blijft voor alle recreanten.’

(Foto: www.amcdworp.be)

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland