Buurtrestaurant Nieuwbos kent spectaculaire groei

Het buurtrestaurant Nieuwenbos in Groot-Bijgaarden opent van maandag tot vrijdag haar deuren voor klanten die op zoek zijn naar een gezonde en betaalbare maaltijd. Sinds de opening in 2018 heeft het restaurant een opmerkelijke groei doorgemaakt. Het restaurant biedt werkgelegenheid aan mensen die moeite hebben om regulier werk te vinden. Dankzij de goede begeleiding en ervaring die ze opdoen, kunnen ze uiteindelijk doorstromen naar vaste banen. “De uitbating van het restaurant gebeurt in samenwerking met Sense, die professionele begeleiding en opleiding aan het personeel biedt en ook ondersteuning biedt bij het zoeken naar een vaste baan”, aldus schepen van Welzijn, Walter Zelderloo. “Het restaurant biedt niet alleen lekkere en gezonde maaltijden, maar ook vegetarische opties en in de zomer is er ijs beschikbaar. Het restaurant is een plek waar mensen samenkomen en elkaar ontmoeten, en er worden vaak activiteiten georganiseerd.”

Vele vaste klanten komen bijna dagelijks, zoals Willy (78) en Danny (65), die het restaurant waarderen vanwege de gezelligheid, de betaalbaarheid en de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Het aantal maaltijden dat dagelijks wordt verkocht, is sinds de opening gestegen van 80 naar gemiddeld 130 en op topdagen zelfs 150, wat duidt op een groot succes.

Het buurtrestaurant Nieuwenbos bevindt zich in de Welzijnscampus aan de Bosstraat 84. Er is een gereduceerd tarief voor mensen met een Participatiepas en 60-plussers, maar iedereen is welkom.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland