Dilbeek wil tegen 2030 liefst 44.076 m² ontharden

Met de ingroening van de Sportlaan en de Lusthuizenlaan werd opnieuw een stukje van Dilbeek onthard. Daardoor kan het water beter een weg terug in de bodem vinden in plaats van in de riool. Vorig jaar is de gemeente Dilbeek een versnelling hoger geschakeld inzake ingroenen. De gemeente werd immers uitgedaagd door de Vlaamse Overheid om het Lokaal Energie- en Klimaatpact te ondertekenen. De doelen daarin om klimaatuitdagingen aan te pakken kunnen van de gemeente een mooie, leefbare omgeving maken. Eén van de doelen draait om de infiltratie van water. Dilbeek ging de uitdaging aan en wil tegen 2030 per inwoner een vierkante meter ontharden, goed voor liefst 44.076 m². Dat zal de gemeente niet enkel zelf doen in de openbare ruimte, maar ook samen met de inwoners. 

Recent werd een mooi project in de Sportlaan en Lusthuizenlaan opgeleverd. De wel heel erg brede betegelde stoepen en rode kiezels werden heraangelegd en maakten plaats voor een mooie stoep mét groenstrook. Door deze ingreep werd 1.509 m² onthard. Dat is meer dan 50% van de verharding die er lag en meteen goed voor 3% van het te behalen doel in 2030. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland