Concertband Pede speelt opnieuw Kerstconcerten

Het was van 2019 geleden, maar de Concertband van Pede in Schepdaal organiseert dit jaar eindelijk opnieuw hun Kerstconcerten. Het was even twijfelen of de vele amateurmusici in Vlaanderen na corona hun instrument weer zouden opnemen, maar dat hebben ze gedaan. De Concertband Pede verloor zelfs geen enkele muzikant, met één pijnlijke uitzondering: hun dirigent. Die werd intussen vlot opgevolgd door Pieter Appelmans, ook al dirigent in OLV-Lombeek. De hele groep heeft zich met knaldrang gestort op de repetities om tegen Kerst iets moois te kunnen neerzetten. 

Ze bespelen opnieuw het kleine kerkje van Sint-Gertudis-Pede. In de pre-coronajaren nodigden ze met Kerst telkens een gast(groep) uit, liefst uit een andere en vaak minder bekende cultuur of traditie. Deze keer halen ze hun gast uit eigen rangen. Fluitiste Larissa Depaepe neemt ook de rol van zangeres op zich. De nieuwe dirigent zorgde voor een mix van klassieke en moderne stukken, van vrolijk tot intiem, met een scheut bekende en minder bekende Kerstliederen erbovenop. 

De Concertband Pede presenteert zijn versie van een warme Kerst op zaterdag 17 december om 19 uur in het kerkje van Sint-Gertrudis-Pede. Kaarten kan je aankopen via www.concertbandpede.be aan 12 euro. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland