Flitsmarathon in politiezone Dilbeek

De politie van de zone Dilbeek controleerde tijdens een grootse flitsmarathon de snelheid van 5.575 bestuurders. Daarvan krijgen 301 een proces-verbaal toegestuurd. Zo’n 5% van de bestuurders reed dus te snel.

Tijdens de flitsmarathon stond de politie opgesteld op vier locaties in Dilbeek. In de Dansaertlaan werden 1.517 voertuigen gecontroleerd waarvan 93 te snel reden. In de Molenstraat werden 491 voertuigen gecontroleerd waarvan 46 te snel reden. In de Gossetlaan werden 1.299 voertuigen gecontroleerd waarvan 27 te snel reden. Op de Ninoofsesteenweg werden 2.268 voertuigen gecontroleerd waarvan 135 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u in de Dansaertlaan waar je maar 50 mag rijden.

Niet enkel snelheid maar ook andere killers in het verkeer kregen aandacht. Zo stelde de politie 1 pv op voor het gebruik van drugs in het verkeer. Daarnaast stelden ze 52 overtredingen vast, waaronder 22 voor het gebruik van de gsm aan het stuur, 10 voor het niet dragen van de gordel, 6 voor het niet dragen van de correcte motorkledij en 3 voor het rijden tijdens een rijverbod.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland