Vaccinatiecentrum Dilbeek houdt ‘dry run’

Enkele leden van de werkgroep die de opstart van het vaccinatiecentrum in Dilbeek coördineren, deden afgelopen vrijdag al een eerste ‘dry run’. Zij deden alvast een volledige doorloop van een bezoek aan het centrum vanaf het binnenkomen, tot aan het buitengaan. Enkel het spuitje zelf werd nog niet gegeven.

Door deze eerste ‘dry run’ kunnen ze er nu zeker van zijn dat er voldoende plaats is, de ruimtes goed op elkaar afgestemd zijn en de voorziene timing klopt. “Alles verliep vlot en met hier en daar nog wat kleine aanpassingen is het centrum klaar om vanaf volgende week écht van start te gaan”, laat de werkgroep weten. “De eerste levering van 300 vaccins ligt te wachten om volgende week toegediend te worden aan zorgverleners en medewerkers van het centrum. Samen met een verwachte levering van 200 dosissen zullen er in de komende twee weken 500 mensen een eerste keer gevaccineerd worden.”

Voorlopig zijn er nog geen uitnodigingen verstuurd naar de brede bevolking aangezien er nog geen absolute zekerheid is over de levering van de vaccins. Zodra dat wel het geval is, staat het vaccinatiecentrum paraat. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland