Reinaertstraat wil einde aan hardrijders

De inwoners uit de Reinaertstraat in Groot-Bijgaarden vragen maatregelen tegen de hardrijders. Een ongeval twee weken geleden was de druppel.

Op 1 oktober, een zondagochtend, werd Marleen Vermeiren uit de Reinaertstraat om 5 uur ’s ochtends wakker geschud door een enorme klap. Een automobiliste had aan hoge snelheid haar bocht gemist, waardoor ze met haar wagen tegen de geparkeerde wagen van Marleen knalde. Die botste dan weer tegen de gevel van Marleens huis. Het gevolg: de auto total loss en de woning zwaar beschadigd.

Marleen Vermeiren trekt nu aan de alarmbel. Volgens haar wordt er in de buurt veel te snel gereden. “Sinds welnesscenter Waer Waters hier is, rijdt er meer verkeer voorbij. Dat vind ik helemaal niet erg, maar het valt wel op dat veel automobilisten veel te snel rijden. Voorrang van rechts durf ik zelfs niet nemen uit schrik voor een ongeluk. En in het verleden kwamen er ook al wagen in de haag van de buren en tegen een elektriciteitspaaltje terecht.”

Marleen heeft het gevoel dat er op de gemeente Dilbeek niet naar haar geluisterd wordt. “Ik krijg steevast het antwoord dat er weinig te beginnen valt tegen hardrijders. Wellicht moet hier eerst iemand verongelukken vooraleer er maatregelen getroffen worden”, zucht ze.

Volgens schepen van mobiliteit Stijn Quaghebeur (N-VA) kan er weinig gedaan worden aan het probleem. “Je kan flitsen. Of we kunnen eerst verkeersmetingen doen en bij echte problemen de infrastructuur aanpassen. Maar uiteindelijk heb je overal wel enkele hardrijders. Voor die paar zotten kan je moeilijk grote werken uitvoeren”, aldus Quaghebeur.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland