Hogeschool vernieuwt sportcampus Parnas Dilbeek

Campus Parnas in Dilbeek, de sportcampus van de Odisee‐hogeschool, zit binnenkort in een nieuw jasje. Afeglopen zomer werd de sportaccommodatie vernieuwd, en momenteel krijgen de gevel en de buitensportterreinen nog een make‐over.

Hogeschool Odisee biedt op Campus Parnas de opleidingen Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie (binnen de bacheloropleiding Secundair onderwijs) en de bacheloropleiding Orthopedagogie.

Parnas 2De sportinfrastructuur op Campus Parnas werd volledig gerenoveerd, net als de kleedkamers, douches en sanitaire voorzieningen.

Ook aan de omvangrijke achtertuin van Campus Parnas zijn veranderingen op til. “Daar werken we aan een Finse looppiste, een grasveld voor buitensporten, een terras en een parking”, vertelt Marnik De Vos, Hoofd Dienst Gebouwen en projecten. In de loop van dit academiejaar worden die afgewerkt.

“Daarnaast renoveren we de gevel van de campus. De verouderde gevelbekleding wordt verwijderd en vervangen door sandwichpanelen, zodat de isolatiewaarden van de campus omhooggaan.”

Voor de verschillende facetten van het project is Odisee in zee gegaan met het Antwerps Architecten Atelier en Buro Bossaert.