Aabazjoer verliest Eddy 'Dwaar' De Laender

Vannacht is Aalstenaar Eddy ‘Dwaar’ de Laender overleden. Hij vocht al geruime tijd tegen een slepende ziekte. Eddy was de motor achter poppentheater Aabazjoer uit Aalst en bleef de laatste dag de vereniging aansturen.

eddy de laenderZo staat er een nieuwe productie op stapel die normaal in december in première gaat. De Laender organiseerde vanuit applaus de theaterwandeling maar was ook actief als Draeckenier en Blaa Biskop.

Afgelopen carnavalsstoet prijkte zijn kop nog op de wagen van de Melkmoilen, niemand die toen besefte dat het een laatste eerbetoon was.

Vorige maand postte hij nog volgend bericht op de facebookpagina : “Wegens omstandige omstandigheden, is het een tijdje stil gebleven rond onzen Tejooter… Maar : we hebben het zomerstof afgeklopt en zijn alles in gereedheid aan het brengen voor een nieuw seizoen ! Edoch, nog even geduld, weldra volgt meer nieuws zodat u tijdig kunt reserveren. Tot binnenkort ! De Derekse.