Politie Dilbeek heeft loslopend hert eindelijk gevangen

De politie van Dilbeek heeft maandagavond het hert gevangen dat al enkele maanden werd gespot in de buurt van de Ring.

“We kregen omstreeks 21.30 uur een oproep uit de Kattebroekstraat”, meldt de lokale politie van Dilbeek. “Het hert was in een kippenhok gelopen en bleef daar rustig staan. Onze ploeg kon het hek sluiten en belde een dierenarts om het te verdoven. Binnen deze afgesloten ruimte zou het niet kunnen ontsnappen in afwachting van de werking van het verdovingsmiddel. Daarna werd het dier opgehaald door SOS Wilde Dieren en overgebracht naar hun dierenopvangcentrum in Geraardsbergen. Eind goed, al goed.”

Het hert, blijkbaar een albino, werd al twee maand gespot, vooral in de omgeving van de Moeremanslaan en de Kattebroekstraat. Het dook op in allerlei voor- en achtertuinen en heel wat mensen slaagden er in om het te benaderen. Het dier werd ook razend populair op de sociale media.

De politie was bang dat het hert voor verkeersongevallen zou zorgen, maar voor zover bekend heeft het dier nooit voor gevaarlijke situaties gezorgd.