Gemeente houdt razzia in cafés Gemeenteplein

Het gemeentebestuur van Dilbeek maakt schoon schip in de uitgaansbuurt aan het Gemeenteplein. Bij een geco√∂rdineerde razzia werden vijftig personen aangehouden. De actie kwam er na vele vaststellingen en tussenkomsten van de politie. De caf√©s ‘t Vraagteken en ‘t Groot Genoegen lokken vooral op donderdagavond heel wat bezoekers. Tijdens de razzia werden zestig agenten ingezet.

‘Sinds enkele maanden zijn we bezig met de problematiek van de zaken, die voor heel wat overlast zorgen’, zegt burgemeester Willy Segers (N-VA). ‘De caf√©s zijn te klein voor al het volk dat daar samen komt. Als het goed weer is op een donderdagavond zijn er zeker driehonderd tot vijfhonderd klanten, verspreid over de terrassen van beide zaken. Vaak staan die mensen dus ook gewoon op straat omdat het voetpad, het terras en de zaak te klein zijn.’

Vechtpartijen

De politie wordt ook vaker geconfronteerd met criminele feiten. ‘Regelmatig moeten onze agenten tussenbeide komen bij vechtpartijen, maar als de patrouille arriveert, is er niemand meer te vinden’, zegt Segers. ‘De politie heeft alle bevindingen en tussenkomsten gebundeld. Die resultaten, samen met de analyse van de razzia, zullen door mij en de korpschef goed geanalyseerd worden. Dan kan ik samenzitten met de uitbaters om samen aan het probleem te werken en oplossingen te vinden.’

Tijdens de actie scandeerde het aanwezige publiek Brusselse publiek uitspraken zoals ‘On est chez nous’. ‘Die leuzes maken al duidelijk welk publiek er in de caf√©s zit’, besluit Segers.