Arbeiders gieten rioolbuis vol beton

Arbeiders hebben in de Brusselstraat in Groot-Bijgaarden een oude rioolbuis vol beton gegoten. Hierdoor zitten enkele buurtbewoners zonder afvoer en moeten ze hun huis uit voor een toiletbezoek

Het TMVW voert rioleringswerken uit in de Brusselstraat op de grens met Sint-Agatha-Berchem. Volgens een studie zou één van de rioolbuizen onder de grond niet meer gebruikt worden, waardoor arbeiders die buis vol beton goten.

‘Maar wij en onze buren zitten blijkbaar wel nog op die buis aangesloten, waardoor we nu geen riolering leer hebben’, zucht buurtbewoner Roland Bergen. Het plotse gebrek aan riolering is voor de buurtbewoners zeker geen pretje. ‘We kunnen geen douche nemen en de afwas doen we in een emmer. Ook het toilet doorspoelen gaat niet meer’, zegt Roland.

Werftoiletten

Dilbeeks burgemeester Willy Segers (N-VA) plaatste alvast twee werftoiletten op straat om de bewoners uit de nood te helpen. ‘Maar hiermee zijn de problemen zeker niet opgelost’, klinkt het bij de buurtbewoners. ‘Elke nacht de trap af moeten en naar buiten gaan om even naar het toilet te kunnen is echt een heel avontuur. Hopelijk raakt het probleem snel opgelost, maar we hebben er geen goed oog in.’

Het TMVW bezorgde de inwoners intussen dompelpompen en legt nieuwe rioolbuizen aan om de vier woningen daarop aan te sluiten. Tegen volgende week moeten de problemen opgelost zijn.