Parkeerpleintjes aan rotonde Tacos

Aannemer De Meulemeester bvba is vandaag in Denderleeuw gestart met de aanleg van twee parkeerpleinen op de braakliggende terreinen aan de rotonde Dwarsstraat-Lichtenhoekstraat-Dr. Cochezstraat.

rotonde tacos denderleeuw 1
Klik op plan om te vergroten

“De bestaande braakliggende percelen tussen de Dwarsstraat en Lichtenhoekstraat krijgen een definitieve bestemming als parkeerplein”, licht Jan De Nul, schepen voor Openbare Werken en Mobiliteit, toe.

“De gemeente pakt er de parkeerchaos uit het verleden aan en zorgt voor een duidelijke indeling met 14 parkeerplaatsen, waarvan 1 voor mindervaliden. Omwille van de verkeersveiligheid zal deze parking enkel toegankelijk zijn via de Lichtenhoekstraat. Ook het perceel aan de Dr Cochezstraat richten we in met 4 gestructureerde parkeerplaatsen.”

“Op beide parkeerpleintjes laten we de parkeervakken aanleggen in waterdoorlatende verharding. Rondom de pleintjes zaaien we na de werken gras in. In het najaar zorgt de gemeentelijke groendienst voor de aanplanting van de straatbomen.”

rotonde tacos denderleeuw 2
Klik op plan om te vergroten

De aanleg van de pleintjes wordt geraamd op 45.000 euro.

De aannemer heeft 20 werkdagen om het project te voltooien.

Er wordt geen omleiding voorzien. Plaatselijk kunnen de werken wel enige hinder veroorzaken.