Afscheid van SK Terjode-Welle

SK Terjoden-Welle sloot zondag na 80 jaar haar allerlaatste wedstrijd in de clubgeschiedenis in schoonheid af met een 4-2 zege tegen Wetteren. De match werd voorafgegaan door een huldiging van de Gewestelijke U17, die kampioen speelden, en de beloftenploeg die de beker van de Denderstreek veroverden, meteen de laatste wapenfeiten van het stamnummer 4133.

Van de A-ploeg werden Kristof Kestens en kapitein Yannick De Rouck in de bloemen gezet. Als verrassing daagden alle partners van de spelers op om hun respectievelijke ventjes aan te moedigen. Schepen Geert Van Schelvergem (Open VLD), die SKTW altijd als trouwe supporter door dik en dun verdedigde, overliep de lijdensweg van de laatste vier jaar op vlak van terreinen en infrastructuur.

Financieel en sportief ging het de club nochtans voor de wind, maar ‘de ontstentenis om te kunnen komen tot een realistische lange termijnplan was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen’, zei de schepen, die expliciet een dankwoord richtte aan de familie Valckenier en Jean-Paul Vaeyens. ‘Zij mogen met fierheid terugblikken op hun jarenlang en onverdroten werk.’