QVAX reservelijst voor Vaccinatiecentrum Denderdal Aalst

De burgemeesters van Denderleeuw, Aalst, Erpe-Mere, Haaltert en Lede hebben deze voormiddag het vaccinatieproces in Denderdal Aalst tussentijds geĂ«valueerd. Na overleg is beslist om gebruik te maken van de federale reservelijst, QVAX, en die in een testfase te koppelen. 

De vaccinaties in Denderdal verlopen zeer vlot. De organisatie zorgt er voor dat er iedere vaccinatiedag zo weinig mogelijk ‘restvaccins’ overblijven. Zodra er vaccins beschikbaar zijn van mensen die niet komen opdagen worden de personen van de reservelijst verwittigd. De principes van de algemene vaccinatiestrategie (van oud naar jong en de risicopatiĂ«nten) blijven natuurlijk gelden. 

QVAX 

Via qvax kun je online inschrijven voor de reservelijst. Je kunt er aangeven op welke momenten je beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen. Je krijgt een sms of e-mail waarop je binnen de 30 minuten moet reageren . Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist, wordt de volgende persoon opgeroepen en moet je je ook opnieuw inschrijven. 

Zodra je bevestigt, word je online doorgestuurd naar een reservatiesysteem om een afspraak te maken. Je boekt dan ook meteen je tweede vaccinatiemoment. 

De burgemeesters bedanken nog eens uitdrukkelijk alle medewerkers en vrijwilligers van Vaccinatiecentrum Denderdal Aalst voor de vlotte en professionele organisatie. 

Topartikels editie Ninove-Dender