In de rij voor frietjes van de solidariteit

Het was aanschuiven bij frituur De Ring aan het kerkhof. Normaal gezien hebben Leo en Hilde en hun team op maandag een vrije dag. Maar om de slachtoffers van de brand in de Kloosterstraat te helpen wilden ze die vrije dag wel opofferen. Vanaf 17 uur tot (een flink stuk) na 21 uur stonden de Opwijkenaren aan te schuiven voor een portie solidariteitsfrietjes. De volledige opbrengst ging immers naar het steunfonds voor de slachtoffers.

Maar dat was en is niet de enige solidariteitsactie. A’Muze schonk 2,5 euro per afhaalmaaltijd, Team Saerens (van de slagerij op de Klei) schenkt een waardebon van 25 euro aan elk getroffen gezin, bij Titatimi kan je een poëzieposter kopen, Buso MAI zal op de vrijdaagse markt bloemetjes verkopen, Zonnelied Optempo verkocht soep, kaartjes met bloemzaadjes en cupcakes, CrejaWeb verkoopt kalenders en stickers, bij 40 Opwijkse handelaars kan je bonnen (vanaf 5 euro) kopen die aan de slachtoffers geschonken worden.

Vanaf de eerste dag was er een toeloop van mensen die kleding, meubelen, verzorgingsproducten, speelgoed en zo veel meer schonken. De gemeente richtte een steunfonds op waar op maandag 19 april al bijna 37.000 euro op werd gestort en bij de crowdfunding actie van Hart voor Opwijk stond de teller op meer dan 4.500 euro.

Zes immokantoren zochten appartementen die vrij stonden voor een tijdelijk onderkomen en particulieren boden praktische hulp aan: helpen poetsen, strijken, tijdelijke opslag van goederen die uit de brand konden gered worden en nog zoveel meer. Daarnaast zijn er nog heel wat mensen die in stilte hun steentje op één of andere manier hebben bijgedragen.

In Opwijk klopt een Hart voor Opwijk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk