Brand aangestoken, dader opgepakt

Zoals van bij het begin vermoed werd, is de brand in een appartement in het Breughelpark aangestoken. De dader, een man uit een vorige relatie die in Sint-Jans Molenbeek woont, werd niet alleen gezien maar ook gefilmd. Hij werd ondertussen aangehouden.

De echtgenoot van het getroffen gezin had – voor zijn opname in het ziekenhuis – verklaard dat de man het appartement was binnengedrongen via een deur die hij een week daarvoor had ingetrapt. Hij had benzine uitgegoten in de keuken en vervolgens de flat in brand gestoken.

De getroffen familie kon zich ternauwernood redden. De man liet zijn vrouw en kinderen zakken naar een lager gelegen balkon waarna ze, via het dak van een voorgereden camionette, naar de begane grond konden ontsnappen. Drie appartementen zijn voorlopig niet bewoonbaar.

Ondertussen bevestigde de branddeskundige die door het parket van Halle-Vilvoorde werd aangesteld dat de brand aangestoken werd. De verdachte werd opgepakt en voor de onderzoeksrechter gebracht. Die wil hem laten vervolgen voor poging tot moord en brandstichting in een bewoond pand.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk