Liedekerke, Affligem en Denderleeuw werken samen aan inburgering

Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) keurde de projectaanvraag goed van Liedekerke, Affligem en Denderleeuw om intergemeentelijk samen te werken op gebied van Integratie en Inburgering.

Het samenwerkingsverband krijgt drie jaar lang 150.000 euro subsidies om onder andere lerende netwerken uit te bouwen, het onthaal van inwoners met een migratieachtergrond beter op elkaar af te stemmen en lokale brugfiguren te ondersteunen.

Affligem en Liedekerke hadden de voorbije twee jaar al het intergemeentelijke project Samen Inburgeren, maar in tegenstelling tot Liedekerke heeft Affligem nog geen integratiedienst. Denderleeuw heeft al acht jaar ervaring op vlak van integratiebeleid.

Het project kan ook rekenen op steun van het Vlaamse Agentschap voor Integratie en Inburgering. Het is eveneens de bedoeling om expertise uit te wisselen en samen te werken met omliggende steden en gemeenten en zo een intergemeentelijk deskundigheidsplatform uit te rollen in de regio.